Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Έρευνα του ΕΦΕΤ για αλλεργιογόνες ουσίες σε τρόφιμα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο ελλιπής έλεγχος και η τυπική συμμόρφωση με.αναφορές στις ετικέτες για πιθανή ύπαρξη κάποιων ουσιών ή ακόμα και την αποφυγή αναφοράς σε αυτές για ευνόητους λόγους, είναι ικανές να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας με συγκεκριμένες αλλεργίες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην πραγματοποίηση μίας σειράς εργαστηριακών ελέγχων, με στόχο την ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών σε προσυσκευασμένα τρόφιμα, κυρίως, εγχώριας παραγωγής, αλλά και εισαγωγής, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, στο πλαίσιο του επισήμου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων του έτους 2011.

Ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι διενεργούνται, με γνώμονα την προστασία των ομάδων του πληθυσμού, που εμφανίζουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες ουσίες/ τρόφιμα από την κατανάλωση προϊόντων, που πιθανόν εμπεριέχουν αλλεργιογόνα συστατικά, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανσή τους. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), υπολογίζεται ότι ποσοστό 1- 3% των ενηλίκων και ποσοστό 4- 6% των παιδιών εμφανίζουν αλλεργία σε τρόφιμα. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/01/2012_424277

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS