Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Μπλοκάρει το κούρεμα η τρόικα..."

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν άλλη εξέλιξη με αμοιβαία οφέλη, για κανέναν. Από την άλλη, είναι προκλητικό να επιμένει η Τρόικα σε μεγαλύτερο κούρεμα αναγνωρίζοντας έμμεσα την αποτυχία της πολιτικής της, αλλά να μην δείχνει τη διάθεση και να μην πιέζεται κι από την Ελληνική πλευρά για ουσιαστικές διορθώσεις στα εξόφθαλμα υφεσιακά λάθη της! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σκληρό παζάρι για το επιτόκιο μεταξύ του ΔΝΤ, της Γερμανίας από την μία και των ιδιωτών πιστωτών για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν τελικά επί ελληνικού εδάφους. Ο Τσαρλς Νταλάρα βρίσκεται ήδη στο Παρίσι προκειμένου να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο για την ανάγκη το κούρεμα να είναι εθελοντικό.

«Αγκάθι» παραμένει το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν μετά το κούρεμα. Λαγκάρντ και Μέρκελ επιμένουν για επιτόκιο κάτω από το 3% προκειμένου να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, οι τραπεζίτες φαίνεται ότι δεν κάνουν πίσω από το 4%. Όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή στο κούρεμα θα αγγίξει το 70% καθώς τα hedge funds ζητούν να κουρευτούν και τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της ΕΚΤ, κάτι που απορρίπτουν εκ προοιμίου Βερολίνο και ΔΝΤ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=118731&catID=2

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS