Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Σενάρια για «κούρεμα» και των ομολόγων της ΕΚΤ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εδώ και ένα χρόνο αναφερόμασταν στο "κούρεμα" των ομολόγων της ΕΚΤ που θα μπορούσε να μειώσει το χρέος ακόμα και πάνω από 30 δις! Λίγο λιγότερα από όσο είναι το καθαρό κέρδος (μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) από το μεγάλο "κούρεμα" των ιδιωτών. Όταν όμως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση κι οι Ευρωπαϊκές αποφάσεις παίρνονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση ακόμα συζητάμε το προφανές! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χαρτοφυλάκιο ύψους 40-45 δισ. ευρώ έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η απόκτησή του έγινε σε τιμές αγοράς και όχι στην ονομαστική αξία. Πιθανή απομείωση των ομολόγων θα μείωνε το ελληνικό χρέος. Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να «κουρευτούν» και τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει υποβάλει επίσημα ανάλογο αίτημα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θεωρούν ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο «κούρεμα», ακόμη και αν φθάσει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και το νέο χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα δεν αρκούν για να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63606797

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS