Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Γιούνκερ:«Να δεχθούν το κούρεμα και τα κράτη πιστωτές της Ελλάδας»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι να απορεί κανείς με τις απανωτές σχετικές δηλώσεις. Γιατί έπρεπε να περάσουμε και το χείλος του γκρεμού για να αναλάβει πρωτοβουλίες η Ε.Ε. Τα ομόλογα της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών έπρεπε να ήταν τα πρώτα που εξαρχής θα είχαν υποστεί "κούρεμα" σε μια ένδειξη ειλικρινούς αλληλεγγύης. Αν,μάλιστα είχε ενισχυθεί η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και η επαναγορά τους από την Ελλάδα είναι πιθανό να μην είχε χρειαστεί κανένα PSI που ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το πόσο βαθιά και μακρόχρονη πληγή θα αφήσει στην αξιοπιστία των ευρωπαϊκών ομολόγων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα κράτη πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να δεχθούν την απομείωση του ελληνικού χρέους όπως οι ιδιωτικές τράπεζες, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Standard ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αριθμούς, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι, έπειτα από ενδεχόμενη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις ιδιωτικές τράπεζες για την απομείωση κατά 50% του ελληνικού χρέους, τα κράτη «θα πρέπει να εξετάσουν εάν είναι αναγκαία μία κρατική βοήθεια». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4689877

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS