Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Α. Σαμαράς: Από τη Ρωσία με αγάπη!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο η Ε.Ε. καθυστερεί την προώθηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων για στήριξη της ανάπτυξης στην περιφέρεια κι εμείς συνεχίζουμε να συντηρούμε τις δομές που δεν προσελκύουν επενδύσεις, στρατηγικές συμφωνίες, με αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ρωσία, στους κρίσιμους τομείς  της ενέργεια,των υποδομών και του τουρισμού μπορεί να αποδειχτούν το επιπρόσθετο απρόβλεπτο στοιχείο για την πιο άμεση ανάταξη της οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν -14 βαθμούς Κελσίου, κλίμα όχι και τόσο παγωμένο για τους Μοσχοβίτες. Στο προσωπικό γραφείο του Βλαντιμίρ Πούτιν το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό. Μπροστά στο αναμμένο τζάκι, η υποδοχή που επεφύλαξε ο Ρώσος Πρωθυπουργός στον κ. Αντ. Σαμαρά ήταν αρκετά ζεστή. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός επέλεξε να… «παραβιάσει» το πρωτόκολλο, με την απόφασή του να δεχθεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση ένα ξένο πολιτικό, αρχηγό κόμματος και όχι Πρωθυπουργό.

Αυτό ήταν ένα καλό «δώρο» για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος στο πρόσωπο του κ. Πούτιν είδε ένα καλό σύμμαχο για τα ελληνικά συμφέροντα, όπως προέκυψε μετά από τη συνάντηση περίπου 75 λεπτά, κάτι ασυνήθιστο. Μετά από μια περίοδο περίπου δυόμιση χρόνων που οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας ήταν παγωμένες, επί πρωθυπουργίας του κ. Γ. Παπανδρέου, έγινε η πρώτη προσπάθεια αναθέρμανσης της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Πούτιν και συμφώνησαν να είναι σε επαφή το επόμενο διάστημα, ώστε να ξεπεραστούν και τα προβλήματα που υπάρχουν στις ελληνορωσικές σχέσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=440395&wordsinarticle=%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CF%82

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS