Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Μέτωπο Λαγκάρντ - Μόντι κατά Μέρκελ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η Ευρωπαϊκή ασφυξία εντείνει τις συζητήσεις για ευρωομόλογα και αναπτυξιακά κίνητρα απέναντι στις δημοσιονομικές μονομέρειες που δεν δίνουν ούτε χρόνο απόδοσης και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Μπορεί η Ελλάδα να λείπει από αυτό το πολιτικό σκάκι και τις εξελίξεις που είναι πιθανό να υπάρξουν το επόμενο διάστημα; Δεν νομίζω! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ταμείων στήριξης, την έκδοση ευρωομολόγων και την υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών αντί για μέτρα λιτότητας ζητούν η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, που έχουν συγκροτήσει άτυπο μέτωπο πιέζοντας τη Γερμανία να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Οι πιέσεις αυτές μάλιστα φαίνεται να αποφέρουν αποτέλεσμα. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας και αξιωματούχους της ευρωζώνης που επικαλούνται οι «Financial Times», ήδη η Ανγκελα Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει τη δύναμη πυρός των ταμείων βοήθειας της ΕΕ σε 750 δισ. ευρώ, επιτρέποντας την παράλληλη λειτουργία του σημερινού προσωρινού ταμείου EFSF (με υπόλοιπα κεφάλαια 250 δισ. ευρώ) και του νέου ταμείου ESM που θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο (με κεφάλαια 500 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «Financial Times» το Βερολίνο ζητά σε αντάλλαγμα από τις χώρες της ευρωζώνης να δεσμευτούν για ακόμη πιο σκληρές περικοπές στα χρέη και τα ελλείμματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4689082

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS