Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Συναγερμός στην Ευρώπη για νέα έκρηξη χρέους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κι ενώ ακόμα κι οι επίσημες εκθέσεις περιγράφουν την ασταθή κι επίπλαση ισορροπία με τη γενικευμένη ύφεση και την έλλειψη ρευστότητας να απειλεί νέα έκρηξη χρέους, η απάντηση περιορίζεται στις αναγκαίες κατά τα άλλα μεταρρυθμίσεις και τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών. Η ταυτόχρονη όμως παρατεταμένη απομοίωση δημόσιου και ιδιωτικού κεφαλαίου είναι που φέρνει το τρομακτικό σενάριο που αναφέρουν ξανά στην επικαιρότητα. Αποφασίστε αν θα υπάρξει άμεση μεταφορά πλεονασμάτων με επενδύσεις στο Νότο ή πιστωτική χαλαρότητα με πρόσκαιρη ενίσχυση του πληθωρισμού. Γιατί αλλιώς τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

ΕΝΑ ΑΠΟ τα πιο σκοτεινά συμβούλια υπουργών Οικονομικών ήταν αυτό που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με προβλέψεις τόσο ζοφερές, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ρεαλιστικές, για την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης. Ωστόσο, οι πραγματικές εισηγήσεις των ειδικών κρατήθηκαν ώς σήμερα σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Συγκεκριμένα, με βάση την επιστημονική ανάλυση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, αλλά και της εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν, επικεφαλής της οποίας είναι ο επίτροπος Ολι Ρεν, ούτε λίγο ούτε πολύ η Ε.Ε. και το ευρώ δεν διέφυγαν τον κίνδυνο, η κρίση κρατικού χρέους που «σιγοκαίει» θα «αναζωπυρωθεί» με την πρώτη ευκαιρία και τότε η ευρωζώνη θα βρεθεί άοπλη μπροστά σε μια νέα πιστωτική κρίση, με κατάρρευση τραπεζών, εσωτερικής ζήτησης, αποδόμηση της πραγματικής οικονομίας και, εν τέλει, μια νέα, βαθύτερη και παρατεταμένη ύφεση: «Η εμπιστοσύνη στις αγορές κρατικού χρέους μπορεί να επηρεαστεί εκ νέου αν η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές αλλαγές τεθούν υπό αμφισβήτηση ή καθυστερούν χωρίς λόγο». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=137509&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS