Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Επιχείρηση αλλαγής του κλίματος από την ΝΔ

Εκστρατεία «καθαρές κουβέντες» αρχίζουν από την Συγγρού προσβλέποντας σε πλήρη αποσαφήνιση των θέσεων και των επιλογών Σαμαρά τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ και με τελικό στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης ώστε να ανατρέψουν το κλίμα που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.

Το πλαίσιου του πολιτικού λόγου της ΝΔ έθεσε εν πολλοίς ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και διαμέσου της οποίας:
  • Ανέλυσε τους λόγους της αναποτελεσματικότητας –και επικινδυνότητας- ενός σχήματος συγκυβέρνησης.
  • Έκλεισε τα σενάρια περί παρασκηνιακής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ γα την επόμενη ημέρα. 
  • Εξήγησε τα κίνητρα της στροφής 180 μοιρών από το πρώτο στο δεύτερο Μνημόνιο.
  • Ανέπτυξε τη θεωρία της «χαμένης ψήφου» στα μικρότερα κόμματα και της έμμεσης ασυλίας που δι’ αυτής της επιλογής παρέχεται στο ΠΑΣΟΚ.
  • Διαμόρφωσε το περίγραμμα της προοπτικής του αύριο της χώρας, μέσα από την παραμονή της Ευρωζώνη.
  • Έδωσε τον τόνο του κυβερνητικού «αύριο» της ΝΔ, περιγράφοντας σε αδρές γραμμές τις προθέσεις του για την κυβερνητική σύνθεση.
Η εμφάνιση Σαμαρά, λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη προκήρυξη των εκλογών από τον κ. Παπαδήμο, προκάλεσε ικανοποίηση στους επιτελείς του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι θεωρούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε πειστικός, με συγκροτημένο λόγο και υπαρκτό και ρεαλιστικό σχέδιο, απαντώντας σε πιεστικές- ενίοτε και σκληρές- ερωτήσεις.

Το ζήτημα για την Συγγρού πάντως παραμένει το συνολικό κλίμα που από τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να υπάρχει στην κοινωνία. Χωρίς να θεωρούν τα ευρήματα των ερευνών «αξιωματικού περιεχομένου», τα αντιμετωπίζουν ωστόσο με προβληματισμό, κυρίως λόγω της χαμηλής συσπείρωσης που εμφανίζει ακόμη η ΝΔ, πολύ κοντά στην ώρα της κάλπης.

Διατηρείται ωστόσο μετριασμένη αισιοδοξία για την τελική αναστροφή του κλίματος, αν και αναγνωρίζεται η δυσκολία του εγχειρήματος, κυρίως λόγω των δεδομένων που διαμορφώνει στην κοινή γνώμη η εύκολη και ανέξοδη ρητορική που αναπτύσσουν τα μικρότερα κόμματα και ιδιαίτερα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμμένου.

Πάνος Ρασσιάς 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR

Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS