Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Μ. Λεπέν: Το καταστρεπτικό ευρώ και η Goldman Sachs

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτή η ρητορική μπορεί να στερείται επιχειρημάτων για τη διαδρομή μιας αποδυναμωμένης και χωρίς συνοχή Ευρώπης σε συνθήκες εντασσόμενου ανταγωνισμού από τις αναδυόμενες οικονομίες, θέτει όμως εύλογα ερωτήματα για τον παρεμβατικό πολιτικό ρόλο παραγόντων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και παρακινεί την Ευρωπαϊκή ηγεσία να δει τα αδιέξοδα που σωρεύει αλλοιώνοντας πλήρως τη μορφή και τη λειτουργικότητα του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε ομιλία της στην οποία ασχολήθηκε με θέματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία και η δύναμη των χρηματαγορών, η Λεπέν σκιαγράφησε την Goldman Sachs ως ένα πανίσχυρο θεσμό που ελέγχει ολόκληρα έθνη όπως και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). «Goldman Sachs ανατρέπει κυβερνήσεις παντού» δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Goldman Sachs τοποθετεί τους ανθρώπους της στην κορυφή των χωρών της ευρωζώνης. Η Goldman Sachs τοποθετεί τον άνθρωπό της στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» συνέχισε. «την Ελλάδα, την Ιταλία, την ΕΚΤ, ολιγάρχες έχουν πάρει την εξουσία»

Η 43χρονη πρώην δικηγόρος επιτέθηκε επίσης στο ευρώ, το οποίο προτείνει να θαφτεί, χαρακτηρίζοντάς το μια «καταστρεπτική ιδεολογία» που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=188849

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS