Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Απαραίτητη η αυτοδυναμία!

Του Τάσου Ευαγγελίου

Όπως όλα δείχνουν σε έναν περίπου μήνα θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Πρόκειται ίσως για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τους Ελληνες.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν την κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας έχοντας υποστεί επί δύο περίπου χρόνια ψυχολογική βία, η οποία τείνει να οδηγήσει στην κατάθεση μιας ψήφου αντίδρασης και αγανάκτησης και όχι μιας ψήφου εμπιστοσύνης.

Και αυτό ίσως να είναι το λάθος. Διότι εάν δεν καταστεί εφικτή η ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης, τότε τίποτα δεν θ’ αλλάξει. Τίποτα δεν θα μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός για να αμβλύνει τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση και τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Είναι κάτι περισσότερο από ορατό το γεγονός ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που λειτουργούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες κυβερνητικά και μη στελέχη. Μια συνεργασία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Όλοι γίναμε άλλωστε μάρτυρες των όσων έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στη Βουλή με τις τροπολογίες, τις καταθέσεις και τις αποσύρσεις νομοσχεδίων και τις εκατέρωθεν καταγγελίες. Ας σκεφθεί κάποιος πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η χώρα αν αυτό επαναληφθεί μετά τις εκλογές. Ακόμη και οι θιασώτες της κυβέρνησης Παπαδήμου βγαίνουν και ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Οπότε είναι απαραίτητο αυτή τη φορά οι πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξαναπεί πως «λεφτά υπάρχουν» υφαρπάζοντας ψήφους.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=60197

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS