Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι απαίτηση των καιρών να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν ευέλικτο και λειτουργικό το κράτος, να αποκτήσει η οικονομία εξωστρεφές και ελκυστικό επενδυτικό προφίλ, να νιώσει ο πολίτης ότι υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία στις ακολουθούμενες πολιτικές. Πολιτική βούληση, ξεκάθαρη στόχευση και διοικητική επάρκεια χρειάζεται! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει από την κρίση, με την προώθηση και εφαρμογή πολιτικών που δεν προκαλούν ύφεση δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι απώλεια. Είναι κέρδος» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, σημειώνει ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται η βοήθεια και η κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων. «Χρειάστηκαν 30 χρόνια επιπόλαιων δημοσίων δαπανών για να φέρουν τη χώρα σε χρέος 120% του ΑΕΠ. Δύο χρόνια αυστηρής λιτότητας που έφεραν το χρέος στο 168% του ΑΕΠ. Προφανώς το φάρμακο δεν λειτούργησε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να προσαρμοστούν, αλλά διερωτάται ποια χώρα μπορεί να χάσει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο. «Ποια δημοκρατία μπορεί να αντέξει τόσο σοβαρό σοκ με τόσο φτωχά αποτελέσματα;» τονίζει.

«Πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι μια οικονομία όταν οι φορολογικοί συντελεστές είναι διπλάσια αυτών των γειτόνων τους και πολύ υψηλότεροι του μέσου όρου των εμπορικών εταίρων τους; Στα προηγούμενα δύο χρόνια το κόστος εργασίας στην Ελλάδα υποχώρησε άνω του 15% ενόσω το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 50%, και το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε κατά 450%, και δεν υπάρχει πλέον ρευστότητα στην αγορά. Ακόμη κι αν μπορούσες να κάνεις τους ανθρώπους να δουλεύουν τζάμπα, κανείς δεν θα τους προσλάμβανε σε τέτοιο περιβάλλον» υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ
http://www.skai.gr/news/finance/article/199711/a-samaras-i-ellada-den-einai-mia-hameni-upothesi/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS