Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Υπονομεύοντας τη Δημοκρατία…

Του Μάνου Οικονομίδη

Η εναλλακτική αμφισβήτηση της χρησιμότητας των εκλογών, και η εκ προοιμίου υπονόμευση της νέας πλειοψηφίας που θα προκύψει από τις κάλπες, εξελίσσεται σε ζήτημα μόνιμης καθημερινότητας για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κυρίως, αλλά και τους λοιπούς εκπροσώπους των δανειστών της Ελλάδας.

Σε μια εποχή προϊούσας απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και αμφισβήτησης των θεσμών λοιπόν, η ιλαροτραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, έρχεται ουσιαστικά να συνδράμει τις επιδιώξεις των ξένων συμφερόντων. Έρχεται να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.

Μια Δημοκρατία αδύναμη και ασθενική, απαξιωμένη και μίζερη, είναι μια Δημοκρατία που αμφισβητείται. Μια Δημοκρατία στην οποία μπορούν ευκολότερα να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους, και μάλιστα με τη μορφή διαταγών, όσοι θεωρούν πως δανείζοντας μια χώρα, μπορούν και να εξαγοράσουν την εθνική συνείδησή της.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, και η παρατεινόμενη σύγχυση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επιτείνουν την οργή των πολιτών. Μόνο που, αντί να τους σπρώξει σε μια ηχηρή απάντηση μέσω της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, τους οδηγεί στην αποχή. Μια αποχή που θα σηματοδοτήσει την παραίτηση ενός ολόκληρου έθνους, από το δικαίωμα να παλέψει για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας του. Και αυτό, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί.

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/66041/ipios-logos/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1_07-04-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS