Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Η σφαίρα, το μήνυμα και το σοκ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο τρόπος που βιώνει ο καθένας μας την προσωπική πίεση, τα απρόβλεπτα προβλήματα είναι ξεχωριστός. Το να λυγίζεις κάτω από το βάρος τους, δεν είναι λύση, αλλά η διαχείριση της απελπισίας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που δεν μπορείς να την βλέπεις απλά με στατικό, θεωρητικό μάτι Η απαίτηση που βγαίνει από αυτή την τραγωδία είναι η εξεύρεση της ελπίδας σε όλες τις μορφές. Προσωπική, κοινωνική, εθνική! Κι αυτό απαιτεί σχέδιο, όραμα, βούληση για ρίξεις και υπερβάσεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σοκ προκαλεί η απόφαση του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού να αυτοκτονήσει, προσδίδοντας συμβολικό χαρακτήρα στην πράξη του, τόσο με την επιλογή του να τερματίσει τη ζωή του στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, ελάχιστα μέτρα από τη Βουλή, όσο και με το σημείωμα που άφησε στην κόρη του, στο οποίο επικαλείται οικονομική εξαθλίωση από την κρίση.

«Αυτοκτονώ για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου» ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκε να λέει χθες στις εννέα το πρωί ο συνταξιούχος, πριν τραβήξει τη σκανδάλη του όπλου του. Η πρώτη αντίδραση των εκατοντάδων περαστικών ήταν ο πανικός, τον οποίο διαδέχθηκαν γρήγορα η οργή και τα συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου.

Μέσα σε λίγες ώρες – και εντονότερα από τη στιγμή που η κόρη του αυτόχειρα δημοσιοποίησε το σημείωμα του πατέρα της – η οργή αποτυπωνόταν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ μέσω Διαδικτύου οργανώθηκαν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις. Στο Σύνταγμα, μάλιστα, προκλήθηκε ένταση μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων και αστυνομικών οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708760

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS