Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Φερχόφστατ: Η Ελλάδα είναι το σύμπτωμα όχι το πρόβλημα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή με περισσή ευκολία θεωρούμε στρεβλά, ότι η καταστροφική υφεσιακή πολιτική των οριζόντιων περικοπών και της υπερφορολόγησης είναι φιλελεύθερης έμπνευσης, έρχονται οι επισημάνσεις του επικεφαλής των Ευρωπαίων φιλελευθέρων να καταδείξουν ότι ένα γνήσιο φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος του ανταγωνισμού ελάχιστη σχέση έχει με τις μονομέρειες της λιτότητας που επιβάλλουν η Γερμανία και το ΔΝΤ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής ατζέντας με έμφαση στις παρεμβάσεις, στο δημόσιο και την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς, τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Φερχόφστατ. Ο κ. Φερχόφστατ, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα 2020», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε μεταξύ άλλων ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει αυτός που τη δημιούργησε, δηλαδή ο δημόσιος τομέας και όχι οι απλοί άνθρωποι.

Επίσης, χαρακτήρισε την κρίση στη χώρα σύμπτωμα μίας ευρύτερης κρίσης στην Ευρωζώνη και όχι πηγή του προβλήματος, τονίζοντας ότι ακόμη και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν έχει καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει. Άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι από την αρχή ήταν λάθος. Τάχθηκε κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, υποστηρίζοντας πως είναι ο λάθος δρόμος για την ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63639310

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS