Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ο Σαμαράς έρχεται για να “ξεβολέψει”

Του Εμμανουήλ Ζερβού

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», μπορεί να αποδειχτεί το tipping point της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Υπό την έννοια ότι έρχεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό σημείο, με το νέο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην μπορεί να επανασυσπειρωθεί, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας να παραμένουν στάσιμα, και το κόμμα του Πάνου Καμμένου να εξελίσσεται στον δεύτερο πυλώνα της Κεντροδεξιάς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ως αυριανός πρωθυπουργός. Δεν άφησε περιθώρια δεύτερων αναγνώσεων για τις θέσεις του, και παρουσίασε με εύληπτο τρόπο το σενάριο του μέλλοντος, που βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του.

Η αποκρυπτογράφηση της θέσης του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε νέες βουλευτικές εκλογές, στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αναμένεται να επηρεάσει καταλυτικά το εκλογικό σώμα, μπροστά στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας. 

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο είναι η αποστροφή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «ξεβολέματος» όσων κατάφεραν να εξελιχτούν σε «σύστημα» στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μια ειλημμένη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, που αντανακλά πλήρως το αντίστοιχο συναίσθημα αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας, για όλους εκείνους που κατάφεραν να επιβιώσουν σε βάρος της χώρας.

Ένα «ξεβόλεμα» που δεν θα έρθει φυσικά εύκολα, και εξηγεί επαρκώς τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλεί η αυτοδύναμη περπατησιά της Νέας Δημοκρατίας. Που θέλουν πολλά συμφέροντα εντός της χώρας να ανατρέψουν.


ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/65174/politiki/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9_01-04-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS