Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ν. Μηταράκης: «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε»

Εμείς οι Έλληνες μπορούμε» ήταν το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, κατά την ομιλία του στην ημερίδα «Ελληνική Οικονομία: Κατακτώντας το Αύριο».

Τον κ. Μηταράκη παρακολούθησαν περισσότερα από 1.500 άτομα που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» για την ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, και ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, το μέλος του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας Αντ. Βαρθολομαίος.

Στην ομιλία του ο Νότης Μηταράκης παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση για την τόνωση της οικονομίας και το πέρασμα στη φάση της ανάπτυξης. Υπέδειξε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στους τομείς της φορολογίας, τη ρευστότητα και στο ρυθμιστικό περιβάλλον, ενώ τόνισε την ανάγκη στοχευμένων πρωτοβουλιών για την πολιτικοοικονομική σταθερότητα και την ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αναγκαίες παρεμβάσεις στην Παιδεία και τη Δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε να θεσπιστεί φορολογικός συντελεστής 15% για τις επιχειρήσεις προκειμένου η Ελλάδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι των επενδύσεων. Τόνισε δε, ότι το φάσμα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης θα πρέπει να είναι ευρύ, ξεχωρίζοντας τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Οικοδομής και Παραθεριστικής Κατοικίας, του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής, των Μεγάλων Έργων, της Αξιοποίησης Δημοσίας Περιουσίας, της Ενέργεια και ΑΟΖ. Αναφορικά με τη ρευστότητα της οικονομίας σημείωσε πως για την ενίσχυση στοχευμένων δράσεων απαιτείται η δημιουργία μιας καθαρά Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή ομπρέλα είναι απαραίτητη για την χώρα. «Προσωπικά, Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των δυο ή περισσοτέρων ταχυτήτων. Δεν μπορεί να υπάρχει, τέτοια Ευρώπη. Πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στα σημεία που μας ενώνουν στην κοινή μας πορεία παρά στα στοιχειά που μας χωρίζουν έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, δημιουργώντας μία πιο δυνατή Ελλάδα μέσα σε μια πιο δυνατή Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηταράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, συμβάν το οποίο όπως σημείωσε «καταδεικνύει την ανάγκη να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό την οικονομική και κοινωνική κρίση».

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/126132/n-mitarakis-emeis-oi-ellines-mporoyme

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS