Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Απωθητική επενδυτικά παραμένει η Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας! Είναι γνωστό από πολλές αντίστοιχες μελέτες, ότι τα κύρια στοιχεία που αξιολογούν οι επενδυτές για να τοποθετηθούν σε μια χώρα εκτός από τη φορολογική σταθερότητα είναι οι αντίστοιχες υποδομές, το τεχνολογικό επίπεδο, η  ποιότητα του προσωπικού. Μόνο η Τρόικα επιμένει σε μονομέρειες σχετικά με τα μισθολογικά ασχολούμενη μάλιστα όχι με το συνολικό εργασιακό κόστος (μισθός, εισφορές, καταναλωτική δύναμη) αλλά αποκλειστικά με τον κατώτατο μισθό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ABA) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο παράγοντας του εργασιακού κόστους έπεται αρκετών άλλων στα κριτήρια βάσει των οποίων οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποτίμησαν την ελκυστικότητα των χωρών που εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα, το εργασιακό κόστος θεωρείται σημαντικό μόλις για το 24% και ο φόρος επιχειρήσεων για το 23%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=452320&h1=true

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS