Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Βρετανία: Νόμος για παρακολούθηση τηλεφώνων, Internet, e-mail

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο φόβος της τρομοκρατίας έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές ως μέσο ελέγχου και περιορισμού των ατομικών ελευθεριών. Ειδικά το διαδίκτυο αποτελούσε για πολλούς αχαρτογράφητη περιοχή σε θέματα ασφαλείας. Ξεκινώντας από την Κίνα, και ο ψηφιακός κόσμος μοιάζει σταδιακά να περνά σε όλο και στενότερη βάση, μεγαλύτερη παρακολούθηση, μείωση της απόλυτης ελευθερίας που το διέπει! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με νόμο που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, η βρετανική κυβέρνηση θα μπορεί να ελέγχει πιο εύκολα τα τηλεφωνήματα, τα e-mail, τα μηνύματα και τη χρήση του Διαδικτύου όσων βρίσκονται στη Βρετανία, αποκαλύπτουν οι Sunday Times.

Αν το μέτρο γίνει δεκτό, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζουν Συντηρητικοί βουλευτές και οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, οι εταιρείες επικοινωνιών θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρει στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Πληροφοριών) πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=451363&h1=true

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS