Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ελλάδα: Παιδική φτώχεια σε γερασμένη χώρα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια απελπισμένη προηγούμενη γενιά που αδυνατεί να συμβιβαστεί με τη βίαιη αναπροσαρμογή των δεδομένων οδηγείται ακόμα και σε κατακριτέες, αδιέξοδες επιλογές όπως η αυτοκτονία! Μια "ακρωτηριασμένη" νέα γενιά με όνειρα και ελπίδες που θάβονται στην αριθμολαγνεία και τις πολιτικοοικονομικές μονομέρειες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα Ελληνόπουλα λόγω της οικονομικής κρίσης αποτυπώνει ανάγλυφα έκθεση της UNICEF με τίτλο «Κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012». Η έκθεση βασίζεται και σε στοιχεία της Eurostat για το 2010, οπότε σήμερα η πραγματικότητα είναι σίγουρα ακόμα χειρότερη.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζονται σε 439.000 και το ποσοστό της παιδικής φτώχειας είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στη χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη η Δανία με 10,9%.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει. Ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 19% το 2001 και 17,4% το 2011. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=99310

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS