Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Διαδικτυακές ημερίδες για την ασφάλεια στο Ιντερνετ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το διαδίκτυο έχει περάσει προ πολλού στο κέντρο όχι μόνο της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας των παιδιών, αλλά και καθημερινής επικοινωνίας τους. Οι κίνδυνοι κι οι παγίδες πολλές, που εύκολα μπορούν να παρασύρουν τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον τα παιδιά. Διαρκής ενημέρωση και καλή ενδοοικογενειακή επικοινωνία είναι τα δυο κύρια όπλα αντιμετώπισης τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ημερίδες μέσω Διαδικτύου για την ασφάλεια στο ίντερνετ ξεκινούν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη στα σχολεία της χώρας και τις λεπτομέρειες του προγράμματος αυτού παρουσίασαν την Παρασκευή, από κοινού, οι υπουργοί κ. κ. Γ. Μπαμπινιώτης και Μ. Χρυσοχοίδης.

Όπως ανάφεραν οι δυο υπουργοί, στόχος των ημερίδων που ξεκίνησαν στα σχολεία, είναι να ευαισθητοποιηθούν περισσότερα από 1.000.000 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις που προωθεί το υπουργείο του, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 24 ημερίδες σε ολόκληρη την επικράτεια, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες γονείς και παιδιά. 

Κάθε ημερίδα θα προβάλλεται ζωντανά, μέσω live streaming, όπου θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από το σπίτι τους.

Mέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους σ' αυτή, γονείς και παιδιά θα μπορούν να ενημερώνονται τόσο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγηση τους σε αυτό. Όπως τόνισαν οι υπουργοί, έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος http://www.cyberkid.gov.gr/, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών». (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=452325&h1=true

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS