Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Β. Σόιμπλε: Όχι άλλα δανεικά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες! Είναι αστείο η Ευρωπαϊκή ηγεσία που επί 2,5 χρόνια τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να σβήνει φωτιές παρά να τις προλαμβάνει και χρησιμοποιεί έμμεσα την ΕΚΤ ως παροχέα επιπρόσθετης ρευστότητας για τη στήριξη της αγοράς ομολόγων. Η Ελλάδα θα προχωρήσει τουλάχιστον στο "κούρεμα" των ομολόγων της ΕΚΤ και η Πορτογαλία βρίσκεται στα όρια ζήτησης νέας βοήθειας! Οι υποκρισίες και οι προσωπικοί μεγαλοϊδεατισμοί δεν βοήθησαν, κι ούτε πρόκειται βέβαια, τη σταθερότητα και την προοπτική της Ευρώπης. Μάλλον τα υποσκάπτουν συστηματικά! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκλείοντας τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση.

«Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα», δήλωσε και παράληλα τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών-μελών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=188852

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS