Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Αύξηση κατά 42% στις δασικές πυρκαγιές τους πρώτους μήνες του '12

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι κι αν προχωρά ρύθμιση για τα αυθαίρετα (ή μήπως γι' αυτό;), τι κι αν προχωρά (;) το κτηματολόγιο, κάποιοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα εντεινόμενα προβλήματα και τις ελλείψεις της κρατικής μηχανής λόγω και της οικονομικής κρίσης, προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέα δεδομένα καταπατήσεων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κάθε ημέρα το καλοκαίρι, στην Αττική, σημειώνονται σχεδόν δύο πυρκαγιές όπου καίγονται, κατά μέσο όρο 200 στρέμματα!

Κάθε χρόνο γύρω από την πρωτεύουσα καίγονται περίπου 29.000 στρέμματα δάσους κι αγροτικών εκτάσεων. Το 2009, καταστράφηκε η μεγαλύτερη αγροτοδασική έκταση με 200.808 αποτεφρωμένα στρέμματα δάσους κυρίως από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Βαρνάβα - Γραμματικού. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι τους πρώτους μήνες του 2012 παρουσιάζεται αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών κατά 41,6% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα έρευνας του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της Πυροσβεστικής και ειδικού αναλυτή κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση. Μόνο το πρωί της Τρίτης εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στην Παλαιοκούνδουρα της Μάνδρας -τέθηκε υπό έλεγχο- και στο Κανδήλι Μεγάρων. Μεγάλο πρόβλημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία η αδυναμία χρήσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από την νατοϊκή υπηρεσία διεκπεραίωσης εξοπλιστικών προγραμμάτων NAMSA. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=462041&h1=true

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS