Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Ανοίγουν, αύριο κιόλας, την πόρτα εξόδου οι Ευρωπαίοι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα κι όταν πρέπει να διορθωθεί ένα λάθος, όπως η βίαιη εσωτερική υποτίμηση, με ισόρροπες δόσεις ανάπτυξης, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μονομερείς καταγγελτικές κινήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μια στρατηγική προσέγγιση με εφικτές προτάσεις και διεθνείς συμμαχίες, όχι ασαφείς, αντιφατικές θέσεις και αυτοαπομονωτισμό! Ανάμεσα στο φόβο και το λαϊκισμό υπάρχει κι ο ρεαλισμός, το έχουμε ξαναπεί! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στην περίπτωση που οι κάλπες δεν βγάλουν κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ και στις δεσμεύσεις της χώρας.

Τα πράγματα για τους Ευρωπαίους είναι ξεκάθαρα: η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα, δεν μπορεί να μην λάβει άμεσες αποφάσεις, από τη στιγμή που η κρίση χρέους καλπάζει και ήδη η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Γι’ αυτό και μόλις φανεί το αποτέλεσμα της κάλπης θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος και αναλόγως οι Ευρωπαίοι να καθορίσουν την πορεία τους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήδη έχουν στείλει τα μηνύματά τους. Η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον ενός ξεκάθαρου δεδομένου: είτε εγγυάται την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή προοπτική, στο ευρώ, στις δεσμεύσεις της, πιθανόν με μια παροχή «κινήτρων» εκ μέρους των εταίρων μας για τη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης του προγράμματος στήριξης, είτε τα … «μαζεύει» από την Ευρωζώνη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=204660

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS