Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Όσμπορν: Ίσως η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Βρετανός υπ.Οικονομικών εκφράζει την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα σε όλη την Ε.Ε. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και κινείται στο φάσμα της καταγγελίας, ενώ η τραπεζική κρίση πνίγει όλη την Ευρώπη, μήπως είναι προτιμότερη η προστασία των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης πλην Ελλάδας με χρήση και εργαλείων που έχουν αρνηθεί όλο αυτό το διάστημα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, προκειμένου να ταρακουνηθούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ 'Οσμπορν, μιλωντας στους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα του.

Στην ίδια ομιλία, ο Βρετανός υπουργός τάχθηκε ευθέως υπέρ της τραπεζικής ένωσης στα όρια της ευρωζώνης, ως απόρροιας όμως της κοινής νομισματικής πολιτικής, στην οποία πάντως το Λονδίνο δεν μετέχει, αλλά και υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων. Επεσήμανε,παράλληλα, ότι «είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία, εάν το ευρώ καταρρεύσει με τρόπο μη-συντεταγμένο» . (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/06/2012_447145

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS