Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Spiegel: Απροετοίμαστη η Ευρώπη, καθώς βαθαίνει η κρίση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το διπλό πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους (Ισπανία, Ολλανδία) και των ελλειμμάτων (Ελλάδα, Πορτογαλία) δεν αντιμετωπίζεται με ριζικό τρόπο και μεγεθύνεται αντί να μειώνεται. Μόνο με πρόσκαιρες ενέσεις ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και βίαιη εσωτερική υποτίμηση δεν λύνονται τα ζητήματα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Το πακέτο σωτηρίας προς τις ισπανικές τράπεζες προκάλεσε μια αισιοδοξία που δεν κράτησε πολύ. Η κρίση του ευρώ βαθαίνει με γρήγορους ρυθμούς, και η Ευρώπη είναι απροετοίμαστη», γράφει ο Στέφαν Κάϊζερ, σε ανάλυση στο Spiegel.

«Παρά την επίσημη αισιοδοξία από την Μαδρίτη - ακόμη και από τον συνήθως κατηφή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε - είναι αμφίβολο κατά πόσον 100 δισ. ευρώ θα είναι αρκετά για να σωθεί ο τραπεζικός τομέας της Ισπανίας, και να μπει η ευρωζώνη στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Επιπλέον, μοιάζει απίθανο να προχωρήσει η ισπανική κυβέρνηση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να υπάρξει μόνιμη σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα. Προς το παρόν, η επιτυχία σε αυτό το μέτωπο ήταν απατηλή. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=462000

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS