Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Γ.Χαν: Χάνονται 3 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η ΕΤΕπ συνέχιζε ως πρόσφατα να αντιμετωπίζει τις χορηγήσεις ως δάνεια προς εμπορικούς πελάτες και να βάζει εμπόδια στην εκταμίευση των ποσών, καθυστερεί η επάνοδος της ρευστότητας στις τράπεζας και το εγχώριο γραφειοκρατικό σύστημα πνίγει κάθε επενδυτική προσπάθεια, τέτοια αποτελέσματα είναι απολύτως αναμενόμενα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τον κίνδυνο να χαθούν 3 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ επεσήμανε ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν, που βρίσκεται στην Αθήνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκτίμησε ότι η χώρα μας δεν θα πετύχει τον φετινό στόχο για απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 3,7 δισ. ευρώ. Οπως είπε, μέχρι τώρα έχουν γίνει αιτήματα για πληρωμές 700 εκατ. ευρώ και είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος για την απορρόφηση των υπολοίπων 3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012. Βέβαια παρατήρησε το γεγονός της καθυστέρησης σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τους δανειστές και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο επίτροπος άφησε αιχμές και για την καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση. Είπε, μάλιστα, ότι θα ζητήσει εξηγήσεις (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112938231

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS