Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Να γιατί δεν έρχονται επενδυτές!..

Του Δημήτρη Ρίζου

ΕΝΩ κραυγάζουμε για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, φθάσαμε στο αντίθετο: Να βλέπουμε να παίρνουν τον ομμάτιών τους και να φεύγουν μεγάλες επιχειρήσεις!.. Η αρχή έγινε από την εταιρεία – κολοσσό ΦΑΓΕ, που τα «μάζεψε» και έφυγε για το Λουξεμβούργο... Και ακολούθησε ο άλλος επιχειρηματικός κολοσσός, η Coca-Cola, που έφυγε κι αυτή για τη Ζυρίχη!..

ΕΙΜΑΙ περίεργος αν τους Ελληνες ανευθυνοϋπεύθυνους τους απασχόλησαν οι αιτίες και οι λόγοι εγκατάλειψης της Ελλάδας από τις μεγάλες αυτές εταιρείες!.. Και αν εξακολουθούν να αδιαφορούν, θα προσπαθήσουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, να τους ανοίξουμε τα μάτια... Πολλές είναι οι αιτίες, αλλά δύο οι σημαντικότερες:

* Η υπερβολική φορολογία των επιχειρήσεων...
* Η απίστευτη και βλακώδης γραφειοκρατία, που διώχνει κάθε υποψήφιο επενδυτή!..

ΠΑΝΩ από 40% φορολογούνται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα!!! ...Ενώ η φορολογία τους στη γειτονική Τουρκία είναι μόλις 11%, στην επίσης γειτονική Βουλγαρία 15% και στο Λουξεμβούργο μόλις 2%!!! Για ποιο λόγο, λοιπόν, να φέρει εδώ τα λεφτά του ο ξένος επενδυτής και να μην επενδύσει στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία;

Η άλλη μεγάλη πληγή του Ελληνικού Δημοσίου είναι η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!.. Για να κάνει κάποιος επένδυση σε ευρωπαϊκή χώρα δεν χρειάζεται παραπάνω από μία έως δύο ημέρες!.. Για να κάνει την ίδια επένδυση στην Ελλάδα θα ταλαιπωρείται τουλάχιστον ένα... εξάμηνο!!! Ξέχωρα τα δεκάδες (πάνω από πενήντα) χαρτιά – δικαιολογητικά που του ζητούν!

ΔΕΝ είναι παράλογα έως και βλακώδη όλα τα παραπάνω; Εμείς, πάντως, το θέτουμε και αυτό το πρόβλημα στην κυβέρνηση Σαμαρά και περιμένουμε την επίλυσή του. Δεν είναι, άλλωστε, και τόσο δύσκολη...

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=70916

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS