Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Α. Σαμάρας: Διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος – Χτίζουμε το αύριο

Φανερά προβληματισμένος εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς στο ενδεχόμενο μη καταβολής της δόσης στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής τόνισε πως αν δεν πάρουμε τη δόση θα ζήσουμε ένα δράμα...

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε», χαρακτηρίζει επικίνδυνη την τμηματική καταβολή της και προσθέτει «Ναι, είναι ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση.Κάνουμε ό, τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη...».
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ξεκάθαρα: «Είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό, τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις". Σε ό, τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...»
Για το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατηγορηματικός. «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».
«Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψηΜέρκελ στη χώρα μας. «Η αλλαγή εικόνας και η ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία. Αυτό απαιτούσε -πιστέψτε με- πολλή δουλειά. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα.Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας ήταν η επίσκεψη Μέρκελ».
Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/243198/a-samaras-diorthonoyme-ta-lathi-toy-parelthontos-%E2%80%93-htizoyme-to-ayrio

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS