Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η ουσία της αξιοπιστίας

Του Δημήτρη Μαύρου

Οι προσπάθειες για αξιοπιστία της κυβέρνησης «τόλμησαν» και έφεραν τη Μέρκελ στην Ελλάδα, με κάποια επικοινωνιακά οφέλη και συμβολισμούς.

Αυτό το επικοινωνιακό (θα δείξει αν είναι και ουσιαστικό) ξέφωτο όμως, δεν αρκεί για τον «σωσμό» της χώρας. Οσο κι αν τα μέτρα φαντάζουν να είναι το δύσκολο και εκεί επάνω στηρίζεται η επικοινωνούμενη αξιοπιστία, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η Ελλάδα έχει μπροστά της απίστευτες προκλήσεις. 1) Η αποτελεσματικότητα εφαρμογής των μέτρων να μην εξαντληθεί στους «προφανείς αδύνατους» αλλά σε όλους. 2) Να μείνει σε επαφή και με τους ομοιοπαθείς νότιους (απουσία από τη Μάλτα). 3) Να επικοινωνήσει συστηματικά/πειθαρχημένα την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας. 4) Να μην αρκεστεί μόνο στην ανακοίνωση πλαισίων, περιμένοντας να λειτουργήσει η «αγορά» από ένστικτο. 5) Να αρχίσει να δείχνει όχι μόνο προς ένα ακαθόριστο «φως στο τούνελ», αλλά να ορίσει σε ποιανού «τούνελ» το φως πηγαίνουμε, το όραμα (mission & vision) δηλαδή, για το αύριο της Ελλάδας.

Έστω και αν τα μέτρα περάσουν, δεν αρκούν για να ολοκληρώσουν την ουσία της αξιοπιστίας. Απαιτείται αξιοπιστία σε καθετί που γίνεται από εδώ και πέρα.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=179972

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS