Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Ν. Μηταράκης: Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας με την επίσκεψη Σαμαρά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κι όσο εσωτερικώς διαχειριζόμαστε το δραματοποιημένο συντεχνιασμό, στα βάθη της Ανατολής δημιουργούνται συνθήκες εξαγωγικής εκτίναξης, τουριστικής αναθέρμανσης και επενδυτικής ενίσχυσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ανοίγει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο, τονίζει από την κινεζική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μηταράκης, που βρέθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μετά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο δεύτερος ηγέτης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ανάληψη του τιμονιού της χώρας από τη νέα κινεζική ηγεσία.

Ισχυροποιούμε μια ιστορικά καλή σχέση « Η Κίνα, ως γνωστόν, είναι μία από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου.

Είναι σημαντικό ότι επιλέχθηκε η πρόσκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι από τις πρώτες, που έκανε η νέα πολιτική ηγεσία της Κίνας» τόνισε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Αυτό αποδεικνύει την ιδιαίτερα καλή σχέση μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών, μια ιστορικά καλή σχέση, την οποία τώρα με αυτή την επίσκεψη ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο. Αυτό δίνει ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα για τις σχέσεις, που επικρατούν, αυτή τη στιγμή, μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113041150

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS