Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Ανοίγματα και διεύρυνση συζητούν στη ΝΔ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τις συνεργασίες κορυφής, με την επικοινωνιακή και συμβολική βαρύτητα που φέρουν, η διεύρυνση της ΝΔ θα προέλθει μόνο από την ενεργοποίηση υγιών κοινωνικών δυνάμεων που θα σηματοδοτήσουν την αποκόλληση από τις κλειστοφοβικές νοοτροπίες του παρελθόντος και θα δώσουν το έναυσμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του συστήματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μετά την επιστροφή του από την Κίνα, στις 19 Μαΐου θα ξεκινήσει πιθανότατα η αντίστροφη μέτρηση για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό... Το θέμα θα συζητηθεί και στη σύσκεψη που θα έχουν ίσως και εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα με τις εξελίξεις στην κυβέρνηση πάντως, ο κ. Σαμαράς έχει μπροστά του και την πορεία προς το συνέδριο της ΝΔ. Ο ίδιος έχει θέσει τον πήχη των προσδοκιών των ψηφοφόρων πολύ ψηλά και, όπως τονίζει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, στόχος είναι η διαδικασία αυτή να σηματοδοτήσει το «άνοιγμα» της ΝΔ προς την κοινωνία και ειδικότερα προς τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους που λόγω συγκυρίας παραμένουν «κλειστοί» αυτήν την ώρα για το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», στο εσωτερικό της ΝΔ συζητούνται ήδη κινήσεις ικανές να σηματοδοτήσουν αυτό το «άνοιγμα», έτσι ώστε να «αφοπλιστούν» φορείς και κόμματα που βρίσκονται στα... δεξιά της ΝΔ και παράλληλα να καλυφθούν ιδεολογικά και πολιτικά ψηφοφόροι που σήμερα είναι «κομματικά άστεγοι».

Οι κινήσεις αυτές αφορούν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και την πρόσκληση για συστράτευση, που θα απευθυνθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, το πρόσωπο το οποίο θα επιδιώξει να «φλερτάρει» η ΝΔ δεν είναι άλλο από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν συμφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, ότι προτιμά να ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία, υπερασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες του και στηρίζοντας με την παρουσία του τα στελέχη και τους ψηφοφόρους που τον πιστεύουν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται εφόσον λάβει πρόσκληση από τον πρωθυπουργό, να παραστεί στο συνέδριο και να απευθυνθεί σε ένα αμιγώς «δεξιό» ακροατήριο.

Σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «παραδοσιακό κέντρο», το άνοιγμα της ΝΔ μπορεί να σηματοδοτήσει η πρόσκληση για πολιτική συνεργασία με τον κ. Γ. Στουρνάρα. Ο πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι θα ήθελε να έχει στις λίστες της ΝΔ και δη σε αυτή του Επικρατείας τον υπουργό Οικονομικών, αλλά την τελική απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος δεν είναι βέβαιον ότι επιθυμεί τη μετακίνησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή υπό τη «στέγη» ενός πολιτικού κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63823083

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS