Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Γράφουν τη νέα ιδεολογία της ΝΔ

Τον ιδεολογικό χάρτη και το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από το 9ο τακτικό Συνέδριο τον Ιούνιο, σχεδιάζουν τα στελέχη της Συγγρού. Με στόχο την ανανέωση του κόμματος και τη μετεξέλιξή του στο καινούριο πολιτικό τοπίο που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, έχουν ήδη οριστεί ειδικές επιτροπές που έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Το στίγμα για το ιδεολογικό πλαίσιο, το έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει στο μυαλό του ένα κόμμα «λαϊκό, φιλελεύθερο, φιλευρωπαϊκό και κοινωνικά δίκαιο». Παράλληλα έχει ζητήσει «ξεκάθαρες, απλές και καθαρές ιδέες, που θα ενώνουν το λαό», και θα στηρίζονται στο τετράπτυχο «Πατρίδα, Δημοκρατία, Ευρώπη και Ανταγωνιστικότητα».

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η κρίση έχει κάνει τον κόσμο σοφότερο και κανείς δεν είναι αφελής και εύπιστος. Και ξέρει ότι το κόμμα του θα κριθεί από τις αξίες που θα παρουσιάσει. Για το λόγο αυτό η κατεύθυνση που έχει δώσει, είναι οι ιδέες και οι αξίες που θα παρουσιάσει η ΝΔ, να είναι αυτές που ζητά και έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος: «Ευθύνη, τόλμη, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, φροντίδα για το διπλανό, για τον πιο αδύνατο, για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Διάκριση και ευκαιρίες στους ικανούς», όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του.

Ήδη οι επιτροπές Ιδεολογίας, Καταστατικού και Οργάνωσης έχουν κάνει τις πρώτες τους συνεδριάσεις. Σε κάθε ένα think tank συμμετέχουν, τόσο έμπειροι, όσο και νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι, από το χώρο των επιστημών και του πνεύματος, της πολιτικής, της οικονομίας και της αγοράς.

Τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των επιτροπών αυτών θα κωδικοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο του Ιουνίου προκειμένου να εγκριθούν και να γίνουν επίσημα θέσεις του κόμματος. Τότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι καταστατικές αλλαγές, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εκλογές στις ΝΟΔΕ όλης της χώρας.

Την ίδια ώρα στη Συγγρού έχουν ξεκινήσει και ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας για βουλευτές του κόμματος, ώστε να μπορούν να προβάλλουν σωστά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και να διαχειρίζονται την εικόνα τους στα Μέσα Ενημέρωσης. Ήδη έχουν περάσει από τα μαθήματα επικοινωνίας αρκετά στελέχη, όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Διονύσης Σταμενίτης, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής και έμπειρης δημοσιογράφου Μαριάννας Πυργιώτη, ενώ εντατικά σεμινάρια έχει κάνει και η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πάνος Ρασσιάς 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/213466/sta-thrania-gia-seminaria-epikoinonias-oi-voyleytes/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS