Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Οργή Σαμαρά για τις αντιδράσεις υπουργών στη διοικητική αναδιάρθρωση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν ο συντεχνιασμός περνά τα όρια του αυτιστικού συνδικαλισμού, προτύπων μιας άλλης εποχής, και γίνεται οδηγός κοντόφθαλμης μικροπολιτικής δράσης υπουργών. Θλίψη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την κατάργηση φορέων και οργανισμών, καθώς αρκετοί υπουργοί αντιδρούν και θέτουν εμπόδια, αναγκάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου να παρέμβει δυναμικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει οργή για τη μεγάλη καθυστέρηση και ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να υπάρξουν άμεσα αποτέλεσμα. Ο πρωθυπουργός θέλει μετά την επιστροφή του από την Κίνα την Κυριακή 19 Μαϊου, να μην υπάρχει εκκρεμότητα και να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα -αν και ο βασικός πυρήνας είναι έτοιμος- με τους υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση φορείς.

Η κυβέρνηση φαίνεται ασυνεπής έναντι της τρόικα, για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε...κλείσει εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να προχωρήσει ομαλά, όσο είναι εφικτό, τις επόμενες εβδομάδες στις πρώτες 2.000 απολύσεις, που αποτελούν και μνημονιακή υποχρέωση.

Πάρα τα...«προειδοποιητικά» τηλεφωνήματα του υπουργού Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη το προηγούμενο διάστημα για να προχωρήσει το σχέδιο, αρκετοί υπουργοί κινούνται «παλαιοκομματικά» και με γνώμονα, όπως λέγεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, το πολιτικό κόστος.

Έχοντας στο νου τους τη λογική ότι τα Υπουργεία είναι «βιλαέτια» τους, μπλοκάρουν την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιού και αρνούνται να συμβάλλουν, προτάσσοντας διάφορες δικαιολογίες για να διατηρηθούν ορισμένοι οργανισμοί και φορείς που οι ίδιοι εποπτεύουν. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=511812

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS