Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ανοίγουν επαγγέλματα όπως δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και οικονομολόγοι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Υγιής ανταγωνισμός, βελτίωση και διεύρυνση υπηρεσιών, συνέργειες κι εξωστρέφεια ακόμα και στις υπηρεσίες. Το ελπίζουμε πλέον βάσιμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ποσοστό 72% των επαγγελμάτων έχει ήδη απελευθερωθεί, σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

«Από τα 343 επαγγέλματα, το 72% έχει απελευθερωθεί πλήρως, μένουν ορισμένες ειδικότητες και άρα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος ανέφερε ότι μένουν ορισμένες ειδικότητες, όπως αυτή των δικηγόρων, οι οποίες πρέπει σταδιακά να απελυθερωθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το άνοιγμα των επαγγελμάτων πρέπει να γίνει όχι λόγω Τρόικας, αλλά για την ενίσχυση της οικονομίας. Χαρακτηριστικά, ανέφερε παλαιότερη μελέτη του ΙΟΒΕ, κατά την οποία αν η Ελλάδα συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρωζώνη σε θεσμικό πλαίσιο, τότε η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει στο 15% μακροχρόνια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/05/2013_497945

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS