Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Το άλμα στον τουρισμό

Έστω και καθυστερημένα, η Ελλάδα αποφασίζει να επιχειρήσει το μεγάλο άλμα στον τομέα του τουρισμού, φιλοδοξώντας να μπει στη λέσχη των κρατών που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και άρα προσελκύουν και τουρίστες ανάλογης οικονομικής επιφάνειας. Είναι ένα εγχείρημα που το δικαιολογούν απόλυτα ο φυσικός και ο πολιτιστικός πλούτος του τόπου.

Φυσικά μια τέτοια προσπάθεια συνεπάγεται και ορισμένες προϋποθέσεις. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι τουριστικές εγκαταστάσεις. Δεν αρκεί να θέλει ένα κράτος ν΄ αναβαθμίσει το επίπεδο των επισκεπτών του, για να το επιτύχει θα πρέπει να τους παρέχει και τις ανάλογες υπηρεσίες. Εύλογο είναι, κατά συνέπεια, να ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Και υποχρέωση του κράτους είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στον ιδιωτικό τομέα να εξοπλίσει τη χώρα με τις ανάλογες εγκαταστάσεις, αλλά και να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον.

Μια, όμως, και τώρα ξεκινά η προσπάθεια, καλό θα είναι να μη διαφύγει από την κυβέρνηση ότι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου δεν προϋποθέτει μόνο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ή επαρκείς χώρους ελλιμενισμού ή την όποια υποδομή πρέπει να διαθέτει μια χώρα που φιλοδοξεί ν' αναβαθμιστεί τουριστικά. Χρειάζεται να βελτιωθεί και το επίπεδο όλων γενικά των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε ξένο.

Είναι γεγονός ότι δεν διακριθήκαμε μέχρι τώρα στον τομέα αυτόν. Και χρειάζεται ν΄ αναφερθούμε σε ειδικές περιπτώσεις και συγκεκριμένα επαγγέλματα. Γνωστές και διαχρονικές είναι οι αδυναμίες μας. Και προς το συμφέρον όλων είναι να εκλείψουν. Άλλωστε, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί μια χώρα στον κατάλογο των ποιοτικών προορισμών είναι να δημιουργεί στους επισκέπτες της τη διάθεση να την ξαναεπισκεφτούν.

Κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο από χώρες που οι λαοί τους διαμορφώνουν τουριστική συνείδηση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63822903

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS