Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Η ζαριά του Σαμαρά

Του Γιάννη Πολίτη

Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τη μεγάλη ζαριά του. Το μαύρο στην ΕΡΤ δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα επιπολαιότητας ούτε πολιτικής αστοχίας. Ο πρωθυπουργός πέταξε την πέτρα κι έσπασε την τζαμαρία της πιο προβεβλημένης ΔΕΚΟ, την ώρα που αισθάνθηκε ότι είναι ο ισχυρός κρίκος της τρικομματικής αλυσίδας. Ηθελε να δείξει στην κοινωνία ότι εκείνος δεν διστάζει να συγκρουστεί μ’ αυτούς που πολλοί αποκαλούν δήθεν βολεμένα παιδιά του συστήματος.

Χωρίς αμφιβολία, ο κερδισμένος μέχρι σήμερα απ’ την κυβέρνηση συνεργασίας είναι ο πρωθυπουργός. Μέσα σε έντεκα μήνες η δημοτικότητά του απογειώθηκε. Κι όσο αυτός ψηλώνει, τόσο οι άλλοι κονταίνουν. Η Ν.Δ. αβγατίζει την πίτα της και το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δημοσκόπηση κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι. Ενώ η ΔΗΜΑΡ κάνει κύκλους γύρω από την ουρά της.

Οι κανόνες του τζόγου, όμως, είναι δεδομένοι. Οταν παίζεις, οι πιθανότητες είναι 50-50, όσο κι αν κουνήσεις τα ζάρια πριν τα πετάξεις στο τραπέζι. Το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Είναι θέμα ημερών, ωστόσο, να μάθουμε αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ή έρχονται κάλπες - και φτου κι απ’ την αρχή.

Πάντως, εάν του βγει η ζαριά, πρέπει να μοιράσει τα κέρδη διά του τρία, με γενναιόδωρο ανασχηματισμό. Γιατί τα σύννεφα πάνω απ’ το ΠΑΣΟΚ είναι βαριά και σύντομα θα ξεσπάσει καταιγίδα.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=3928&id=240863

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS