Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Απορρίπτει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ το κόμμα της Μέρκελ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σαν να μην έφταναν οι λειτουργικές δυσκολίες αφομοίωσης της Τουρκίας από την Ε.Ε. έρχονται και τα τελευταία γεγονότα να επιβεβαιώσουν την τεράστια απόσταση που έχουν να καλύψουν οι γείτονες μας για να καταστούν συμβατοί με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ απορρίπτουν στο προεκλογικό πρόγραμμά τους την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υποστηρίζοντας πως η χώρα θα "επιβάρυνε υπερβολικά" την Ένωση εξαιτίας του μεγέθους και της οικονομίας της.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), έχουν από καιρό αντιταχθεί στην ένταξη της Τουρκίας στην 27μελή ΕΕ, αλλά δεν έχουν εμποδίσει τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την ΕΕ οι οποίες ξεκίνησαν λίγο πριν αναλάβει την εξουσία η Μέρκελ. Ωστόσο η γερμανική γραμμή σκλήρυνε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της σκληρής απάντησης της Άγκυρας στις τρεις εβδομάδες διαμαρτυριών εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113064311

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS