Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS - Άρθρα - Κυβέρνηση με ικανούς υπουργούς

Η απειλή της πολιτικής αστάθειας εξουδετερώθηκε. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε το αδιέξοδο στο οποίο έδειχνε να οδηγείται η πολιτική ζωή και εξασφάλισε στους τρεις πολιτικούς ηγέτες τη δυνατότητα να ανοίξουν το σημαντικότερο κεφάλαιο της σχέσης τους: τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας και τους στόχους της κυβέρνησης συνεργασίας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα επιχειρηθούν παρερμηνείες και παρανοήσεις που θα περιπλέξουν τη δρομολογημένη πια διαδικασία του ζητήματος της ΕΡΤ. Κι αν αυτό δεν συμβεί, μοιραία το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες θα στραφούν στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από έναν χρόνο. Δεν έχει πια σημασία γιατί δεν έγινε, αλλά στο διάστημα αυτό αποδείχθηκε επανειλημμένα πως ούτε τα πρόσωπα που συνέθεταν το κυβερνητικό σχήμα ούτε ο τρόπος με τον οποίο ενεργούσαν διασφάλιζαν το πνεύμα συνεργασίας που θα όφειλε να διακρίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, με διαφορετικούς πολιτικούς προσανατολισμούς.

Αυτή ήταν και η αιτία που φτάσαμε στην κρίση της ΕΡΤ. Και αν μη τι άλλο, έμμεσα ομολογήθηκε κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με τις σχετικές προτάσεις που έκανε, ότι η κρίση θα είχε αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση λειτουργούσε συλλογικά και αν οι στόχοι της ήταν σαφώς καθορισμένοι.

Όπως προβλέπεται ότι θα γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αν η κυβέρνηση θέλει να μακροημερεύσει, θα πρέπει να τεθούν σαφείς και συγκεκριμένοι στόχοι και με βάση αυτούς να κινούνται όλοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει και οι μετέχοντες στην κυβέρνηση να είναι δοκιμασμένοι και ικανοί να φέρουν σε πέρας την αποστολή που θα τους ανατεθεί.

Προφανώς θα υπάρξει συνεργασία των τριών για την επιλογή τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν θα είναι αξιοκρατικά και μόνο. Θα πρέπει ν΄ αναζητηθούν οι καλύτεροι και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πολιτικοί. Ικανοί να εργαστούν και ν΄ αποδώσουν πρέπει να είναι. Τίποτα άλλο.

Έγιναν πολλά στον έναν χρόνο της τρικομματικής. Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα από δω και πέρα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση που θα τα χειριστεί θα πρέπει να είναι στελεχωμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας το έχουν υπόψη τους και οι τρεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63844449

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS