Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - «Η ΕΡΤ δεν θα προκαλέσει εκλογές…»

Του Γιάννη Ντάσκα

Θα υπάρξει ένταση, θα υπάρξει δυσκολία στην συνεννόηση των τριών Κομμάτων εξουσίας αλλά εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν εξαιτίας του προβλήματος στην ΕΡΤ.

Αυτήν η εκτίμηση επικρατεί στα επιτελεία των τριών Κομμάτων εξουσίας τις τελευταίες ώρες και φαίνεται να προέρχεται από… εσωτερική πληροφόρηση για τις πιέσεις που έγιναν πολύ πιο ισχυρές τις τελευταίες ώρες προς την ελληνική κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα συνεργάτης του πρωθυπουργού ανέλαβε το Σαββατοκύριακο να ενημερώσει ευρωπαίους που έχουν κρίσιμο ενδιαφέρον για τις πιθανές εξελίξεις και καλά πληροφορημένα διεθνή «φόρα» μετά την ενημέρωση εξέφραζαν την εκτίμηση ότι «λίγο πίσω, λίγο μπρος» θα υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

Όπως σημειώσαμε από την Παρασκευή το απόγευμα σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του πρωθυπουργού κ.Σαμαρά στο ΕΒΕΑ το παράθυρο άνοιξε με τη φράση ότι «θα επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ αλλά με φυγή προς τα εμπρός».

Το παράθυρο αυτό έγινε πόρτα το Σαββατοκύριακο και υπήρξαν πυρετώδεις διεργασίες ώστε να υπάρξει φόρμουλα συμφωνίας η οποία θα αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ένα σενάριο είναι ότι θα προβλέπει την άμεση έναρξη λειτουργίας,ώστε να μπορούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να εμφανίσουν ως επιτυχία τους την επαναλειτουργία και να υποσχεθούν ότι θα έχουν καταλυτικό ρόλο και στις διεργασίες αναδιάρθρωσης.

Άλλο σενάριο, πιο ασθενές, είναι να συμφωνηθεί χρονικός ορίζοντας αναδιάρθρωσης και να ξαναλειτουργήσει η κρατική τηλεόραση. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: PARASKHNIO.GR
http://www.paraskhnio.gr/2013/06/16/i-ert-den-tha-prokalesi-ekloges/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS