Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - 1,1% προβάδισμα ΝΔ - οριακά εντός βουλής ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ

Οριακό προβάδισμα 1,1% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 18-20 Ιουνίου, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ βρίσκονται οριακά εντός Βουλής. Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της (24,8%), όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (23,7%) με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να βρίσκεται στο 1,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφής είναι η πρωτιά της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα της ΕΡΤ είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 54,4% τάσσονται υπέρ. Τέλος, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε λάιτ αντιμνημονιακά μονοπάτια, οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

ΠΗΓΗ: FIMES.GR
http://www.fimes.gr/2013/06/rass-dimoskopisi-2/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS