Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ονόματα νέων υπουργών στο τραπέζι των αρχηγών σήμερα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Συμφωνία για νέο «οδικό χάρτη» με τον οποίο θα βαδίσει η τρικομματική κυβέρνηση όχι μέχρι το φθινόπωρο αλλά πιθανόν και μέχρι τη λήξη της τετραετίας της το 2016 θα προσπαθήσουν να επιτύχουν απόψε οι κ.κ.Σαμαράς,Βενιζέλος και Κουβέλης.

Χθες οι τρεις αρχηγοί πέτυχαν την κατ αρχήν συμφωνία και αυτή την παρουσιάσαμε πρώτοι πέντε λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησής τους και την ώρα που ΟΛΟΙ οι άλλοι μιλούσαν και έγραφαν για “βλοσυρούς που πιθανόν τα έσπασαν και πάμε σε εκλογές”

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες ΠΟΤΕ δεν είχε τεθεί θέμα διάλυσης της κυβέρνησης στις μέχρι τώρα συζητήσεις.Αντίθετα μεταξύ τους υπήρχαν συζητήσεις σε «καλό επίπεδο» με στόχο ,όπως μας είπε εξαιρετικά εγκυρη πηγή,«με αφορμή το πρόβλημα στην ΕΡΤ να οικοδομηθεί μέσα απο την επίπονη λύση του νέα συμφωνία αρχής για όλη τη λειτουργία της κυβέρνησης».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Βενιζέλος ήταν από την αρχή πολύ κοντά στις θέσεις του κ.Σαμαρά και γιατί δέχεται έντονες επιρροές από τη Γερμανία και τη Γαλλία και γιατί είναι ο ίδιος σε δυσχερέστατη θέση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί πολύ στριμωγμένος γιατί στην υπόθεση αυτή ανέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα για τα οποία θα γράψουμε αργότερα σήμερα.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει μεν την άνεση να μπορεί «να πάρει το καπελάκι του να φύγει» αλλά υπάρχουν δυο προβλήματα σοβαρά σε αυτό:

1.ο ίδιος ο κ. Κουβέλης δεν λειτουργεί εν θερμώ αλλά με παροιμιώδη ψυχραιμία ακόμα και στα πιο δύσκολα.

2.ορισμένοι υπουργοί του έχουν «θέματα».Τα κυριότερα ο κ.Ρουπακιώτης.Ανθρωπός του έχει πολύ σοβαρές εμπλοκές σε ένα χώρο που υποτίθεται πήγε να υπηρετήσει με καθαρότητα και εκτός όχι γκρίζων αλλά μαύρων σκιών.

Αυτά τα ζητήματα συνυπολογίζονται στις μεταξύ τους συζητήσεις και σχεδόν από την αρχή τέθηκε και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Κουβέλη η συνολική κυβερνητική λειτουργία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές αλλά απόλυτα έγκυρες πληροφορίες και στη σημερινή συζήτηση και στην επόμενη που πιθανόν θα γίνει το Σαββατοκύριακο με αφορμή την απόφαση που θα βγάλει αύριο το Συμβούλιο Επικρατείας θα συζητηθούν και ΠΡΟΣΩΠΑ που εκ μέρους των δυο Κομμάτων θα λάβουν μέρος στην Κυβέρνηση.

Συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να μπουν και οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης στην κυβέρνηση,ο ένας σε θέση «σημαντικότερη των Υπουργών» αλλά με τρόπο που δεν θα είναι αφορμή για «εμπλοκές».

Ιδιαίτερα έντονα τίθεται το θέμα των μεγάλων ‘έργων που μέσω διαγωνισμών πρέπει να προχωρήσουν και οι τρεις αρχηγοί συζητούν το πως θα αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που ασκούνται σε υπουργούς από διάφορα κέντρα και αυτό δημιουργεί θέματα. Μέρος των συζητήσεων αφορά και τη Δικαιοσύνη στην οποία τις προσεχείς ημέρες θα πρέπει να επιλεγούν με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης νέος πρόεδρος και νέος Εισαγγελέας στον Αρειο Πάγο.

Οι εισαγγελείς είναι έτοιμοι για αντιδράσεις-και δικαίως-εάν επιλεγεί και πάλι εισαγγελέας απο τους τακτικούς δικαστές,κάτι που είχε γίνει στην περίπτωση Τέντε το τέλος της οποίας προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις στη Δικαιοσύνη.

Τελική απόφαση θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο και είναι ερώτημα αν την ημέρα της επιλογής θα είναι υπουργός ο κ.Ρουπακιώτης και εάν θα είναι ποιός θα κάνει την ουσιαστική επιλογή.

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απο ό,τι φαίνεται γιατί υπάρχον ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για προκλητικές περιπτώσεις επιρροών απο ισχυρά ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ κυκλώματα στη Δικαιοσύνη.

Το θέμα ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ,τα ενεργειακά,τα αγροτικά είναι ζητήματα επίσης σοβαρών εμπλοκών στη λειτουργία της τρικομματικής και αυτά θα ρυθμιστούν με συμφωνία ΠΡΙΝ τον ανασχηματισμό που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: PARASKHNIO 
http://www.paraskhnio.gr/2013/06/20/onomata-neon-ipourgon-sto-trapezi-ton-archigon-simera/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS