Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Αιδώς πολιτικοί αρχηγοί αν "παίζετε" με τις πρόωρες εκλογές

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αιδώς πολιτικοί αρχηγοί. Αν αληθεύει ότι ετέθη στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για την ΕΡΤ, τότε θα το επαναλάβουμε: Αιδώς πολιτικοί αρχηγοί.

Δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύετε όσα πέτυχε η χώρα τον τελευταίο χρόνο με πολύ αίμα και ιδρώτα.

Δεν είναι δυνατόν να καλυπτόσαστε πίσω από την ανεργία κάποιων. Λύστε το πρόβλημα με άλλο τρόπο, εσείς έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι. Κανείς να μη μείνει άνεργος, αλλά δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές για την ΕΡΤ, γιατί τότε οι νέοι άνεργοι θα είναι πολύ περισσότεροι, οι νέοι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων μπορεί να ενεργοποιηθούν. Γιατί πολύ απλά η χώρα θα οπισθοδρομήσει, οι καταθέσεις θα φύγουν, οι επενδυτές θα ξαναβγάλουν την Ελλάδα από το στόχαστρο και το Grexit θα επανέλθει με δριμύτητα.

Αιδώς πολιτικοί αρχηγοί αν προκρίνετε τα πολιτικά σας μικροπαίγνια κυριαρχίας ή προσωπικής υπεροχής και επιβολής.

Αιδώς πολιτικοί αρχηγοί, γιατί δεν κάνατε τίποτα ή σχεδόν τίποτα το ουσιαστικό για την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, δεν κάνατε τίποτα ή σχεδόν τίποτα για τους συνταξιούχους που δεν έχουν να φάνε ούτε γιαουρτάκι, δεν κάνατε τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να παταχθεί η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή, δεν κάνατε τίποτα η σχεδόν τίποτα για να γκρεμίσετε το μεγαλύτερο διαφθορείο, δηλαδή το Δημόσιο.

Θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα αν οι αρχηγοί συγκρούονταν για τη ριζοσπαστικότητα των μεταρρυθμίσεων.

Θα ήταν άξιοι συγχαρητηρίων αν συνέτασσαν ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο για να λύσουν τα προβλήματα και θα δημιουργούσαν ένα άλλο Δημόσιο, μία άλλη οικονομία.

Θα ήταν άξιοι συγχαρητηρίων αν έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κρύβονταν χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικά τερτίπια.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=113065072

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS