Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Όλα τα σενάρια πριν από την σύσκεψη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εκτός από τη σεναριολογία υπάρχει κι η πραγματικότητα. Η οποία συνήθως είναι πιο απλή και πιο ξεκάθαρη κι από το πιο ευφάνταστο σενάριο. Ιεραρχούμε προτεραιότητες και πράττουμε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έντονες διεργασίες στα κομματικά επιτελεία που μετέχουν στην κυβέρνηση πριν από κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αλλά οι παράμετροι είναι ουσιαστικά δύο: Συμβιβασμός ή εκλογές.

Σενάριο 1ο: Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν καταλήγουν σε ομόφωνη απόφαση. Τότε ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή, για να φανεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οδηγούν την χώρα σε εκλογές.

Σενάριο 2ο: Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να ξεκινήσει νέος κύκλος διερευνητικών επαφών προκειμένου να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς κάτι που δεν θα γίνει αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό.

Σενάριο 3ο: Οι πολιτικοί αρχηγοί τα «σπάνε» και ο Πρωθυπουργός καταθέτει το επίμαχο νομοσχέδιο στην βουλή. Οι 125 γαλάζιοι βουλευτές ακόμα και αν προστεθούν και οι ανεξάρτητοι δεν φτάνουν...

Σενάριο 4ο: Στην περίπτωση που Βενιζέλος και Κουβέλης άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση τότε δεν σημαίνει αυτομάτως πως πέφτει η κυβέρνηση. Ωστόσο στο ενδεχόμενο αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει τα «καυτά» νομοσχέδια από την βουλή

Σενάριο 5ο: Η απόφαση του ΣτΕ να είναι αρνητική για την διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και η χώρα να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και στην συνέχεια θα προσφύγει προκειμένου και ζητήσει την ανάκληση της.

Σενάριο 6ο : Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει την απόφαση της κυβέρνηση, τότε το «μπαλάκι» πηγαίνει στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σενάριο 7ο : Βρίσκεται συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν σαρωτικό ανασχηματισμό. Στην περίπτωση αυτή πολιτικοί αναλυτές δεν δίνουν μεγάλη διάρκεια ζωής στην τρικομματική κυβέρνηση καθώς όπως σημειώνουν «το γυαλί έχει ραγίσει»

Σε ποια περίπτωση θα έχουμε δήλωση του Πρωθυπουργού

Πολλές οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες περί δήλωσης του Πρωθυπουργού πριν από την σύσκεψη στο Μαξίμου. Η εισήγηση αυτή υπήρξε στο τραπέζι αλλά μόνο στην περίπτωση που η ρήξη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ήταν δεδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα κάνει δήλωση μόνο εάν καταλήξει σε αδιέξοδο η σημερινή συνάντηση και η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=241084&catID=14

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS