Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εκτός από τις "μεγάλες" αποκρατικοποιήσεις ας ενταθούν οι προσπάθειες για την αξιοποίηση υποδομών και ακίνητης περιουσίας που πέρα από άμεσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν συνθήκες σημαντικής ανάπτυξης παράπλευρων δραστηριοτήτων στην κάθε περιοχή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συζήτησαν οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ με την τρόικα κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν ούτε στο νέο ποσό που είναι εφικτό να αντληθεί από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2013 -μετά τον άγονο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ- ούτε σε ακριβές νέο χρονοδιάγραμμα, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τις ενέργειες που μπορεί να κάνει για να προσεγγίσει -όσο το δυνατόν- το προβλεπόμενο ποσό των 2,6 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για φέτος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη θετική κατάληξη του ΔΕΣΦΑ με την αζερική Socar, ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω συμφωνία ενδέχεται να κλείσει ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ προτίθεται να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις σε λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αεροδρόμιο και στα ακίνητα, «επιστρατεύοντας» και τη μέθοδο των τιτλοποιήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63844508

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS