Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Μαύρη» τρύπα ύψους 4,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μόνιμη κυβερνητική επωδός ότι οι συνεχείς αποκλίσεις οφείλονται στην άνω του προβλεπομένου ύφεση! Λες κι αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και των άκριτων οριζόντιων περικοπών που επιβάλλει η ίδια εδώ και ένα χρόνο!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Διευρύνεται η «μαύρη» τρύπα του προϋπολογισμού, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς από τα περίπου 3,2 δισ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011, έφτασε τα 4,53 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουάριου - Ιουνίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 12,781 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,374 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) βρίσκονται εκτός στόχου κατά 3,051 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανέρχονται σε 21,814 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL.GR


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS