Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική -"Πολυνομοσχέδιο-σκούπα" Βενιζέλου: Μειώσεις αποδοχών, αυξήσεις ορίων ηλικίας, περαίωση"

  1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - "Φρουτάκια" και νέες περαιώσεις στο κυνήγι εσόδων! Δυστυχώς όμως η λογική των πρόσκαιρων εισπράξεων που δεν προσφέρουν μόνιμα οφέλη για το κράτος δεν οδηγούν παρά μόνο στη μετάθεση του δημοσιονομικού προβλήματος στην επόμενη χρονιά! Ως τότε βλέπουμε!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

  2. Νέα περαίωση για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν είχαν υπαχθεί σ’ αυτήν το 2010 για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις τους της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς και για όσους είχαν εξαιρεθεί από αυτήν (δηλαδή φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και μεγάλες επιχειρήσεις). προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

  3. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης άδειες για 35.000 παιγνιομηχανήματα σε όλη τη χώρα και 15- 20 άδειες, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων και στοιχήματος μέσω διαδικτύου, θα χορηγήσει το Δημόσιο, στο πλαίσιο της ρύθμισης της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.
  4.     Για την περικοπή, των δαπανών του κράτους, ορίζεται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο ότι τα ενοίκια που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες τους, μειώνονται κατά 20%, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους έως τις 30 Ιουνίου 2013. Η μείωση κατά 20% θα ισχύσει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και υπολογίζεται στο ύψος του μισθώματος που καταβάλλονταν για τη χρήση Ιουλίου 2010.
  5.     Το πολυνομοσχέδιο επιφέρει επίσης διορθωτικές ρυθμίσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις βελτιώσεις στο συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.


  1.  Σε άλλο νομοσχέδιο θα περιληφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, τελικά η διάταξη για τη μείωση επιδομάτων (όπως το κίνητρο απόδοσης), τα οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο στο στενό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS