Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Πάει ακόμα πιο πίσω η συμφωνία για την Ελλάδα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει! Όσο η Ε.Ε. αναζητεί ακόμα το όραμα της για το μέλλον της Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, της οικονομικής συνοχής, της ισόρροπης αναπτυξιακής προοπτικής, τόσο οι αναγκαίες αποφάσεις θα καθυστερούν και θα γίνονται όλο και πιο επώδυνες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ώρα που η αγωνία των Ελλήνων για το ενδεχόμενο μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών ή μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας εντείνεται, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο διπλωματική πηγή, αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης για την κρίση χρέους μετατίθεται χρονικά για την επόμενη εβδομάδα -άγνωστο το πότε-, έχοντας φυσικά ως στόχο να δοθεί ώθηση ή να καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα.

«Η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης γίνεται κατ' αρχήν αποδεκτή από τους κύριους παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας» είπε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, παρά τα προηγούμενα μηνύματα από το Βερολίνο ότι δεν υπάρχει σπουδή για να ολοκληρωθεί το πακέτο της βοήθειας.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να δοθεί γρήγορα μια λύση στην ελληνική κρίση, αλλά αυτή πρέπει να είναι εφαρμόσιμη, και ότι η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε έκτακτης συνόδου της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της ζώνης του ευρώ για να συζητήσουν πώς θα σταματήσει η μετάδοση της κρίσης του χρέους, θα πραγματοποιηθεί μόνο "την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την αναβολή της συνόδου, για την οποία εξεταζόταν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS