Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Ακέφαλο το Δημόσιο!"

…Ακυβέρνητο καράβι θυμίζει το ελληνικό Δημόσιο. Οι μισές σχεδόν δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν διευθυντές ή προϊστάμενους με αποτέλεσμα να μην έχουν οι υπάλληλοι καθοδήγηση και να αναλώνονται σε υποθέσεις ρουτίνας. Αποτέλεσμα είναι να ’χουν συσσωρευτεί εκατοντάδες χιλιάδες φάκελοι σε πολεοδομίες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, υπουργεία κ.λπ., καθώς κανείς δεν παίρνει τη διοικητική ευθύνη να διευθετήσει τις υποθέσεις αυτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αλλά ακόμη κι όπου υπάρχει υπηρεσιακή ιεραρχία αυτή αρνείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις γιατί είχε διοριστεί επί Ν.Δ. και βρίσκεται τους τελευταίους 20 μήνες υπ’ ατμόν, αφού περιμένει την αντικατάστασή της από πρόσωπα «φίλα προσκείμενα» στο νεοθατσερικό ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και στο κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργείο (το πρώην ενιαίο Εσωτερικών) η διαδικασία επιλογής τμηματαρχών έχει καταντήσει μια απίστευτη κοροϊδία. Υποτίθεται ότι αφού βγήκε η σχετική προκήρυξη (17-3-2011) έπρεπε, το αργότερο μέχρι το Μάιο, να ’χουν τοποθετηθεί οι νέοι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δημοσίου. Από τότε ακολούθησε μια περίοδος απόλυτης απραξίας, κατά την οποία δεν έγινε καμία σχετική προεργασία όπως η κοινοποίηση των μορίων που συγκέντρωσαν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι. Οταν οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία επιλογής όχι μόνο δεν έλαβαν απάντηση, αλλά ούτε καν ενημερώθηκαν για το πότε θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS