Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στην Κύπρο"

Βιβλική είναι η καταστροφή που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Δευτέρα στις 5:45 το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνουν οι συγγενείς των θυμάτων που καταλογίζουν αδιαφορία στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είχαν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα και τα προβλήματα με τα πυρομαχικά. 

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 12 άτομα, ανάμεσα τους εθνοφρουροί που εκτελούσαν την θητεία τους και πυροσβέστες. Ακόμη 62 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 50 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από τα νοσοκομεία, ενώ 2 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άμεσα η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Κτίρια έχουν καταρρεύσει και θραύσματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί. Οι κηδείες των νεκρών θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.

Τα αίτια της τραγωδίας ακόμη διερευνώνται. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου, θα μεταβούν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό που θα βοηθήσουν τις έρευνες των αρχών. Ωστόσο, ο Στέφανος Στεφάνου απέκλεισε εκ πρώτης όψεως το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL.GR


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS