Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Πολύνεκρη έκρηξη σε ναυτική βάση στη Λεμεσό"

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 30 είναι οι τραυματίες από ισχυρή την έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:40 το πρωί, κοντά στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, 20 χιλ. ανατολικά της Λεμεσού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στη ναυτική βάση σε εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με πυρομαχικά και μεταφέρθηκε στον παρακείμενο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού. Στη βάση δεν υπηρετούν Έλληνες φαντάροι. Το σημείο της καταστροφής επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος.

Μεταξύ των νεκρών είναι Κύπριοι ναύτες, στρατιώτες και πυροσβέστες.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και περιέγραψαν ένα σύννεφο καπνού που κάλυψε τον ουρανό. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα μαρτυρίες κατοίκων, κάνουν λόγο για βομβαρδισμένο τοπίο.
Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Κύπρου, από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες που βρίσκονται σε παρακείμενα χωριά ενώ η έκρηξη έγινε αισθητή χιλιόμετρα μακριά. 
Όπως έχει γίνει γνωστό στο σημείο βρίσκονταν στοιβαγμένα 130 εμπορευματοκιβώτια  με οπλισμό και πυρίτιδα. Το φορτίο είχε κατασχεθεί τον Ιανουάριο του 2009 από ρωσικό πλοίο, το οποίο είχε φορτωθεί στο Ιράν με προορισμό την Συρία, κατά παραβίαση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS